Lübeck

Lübeck i norra Tyskland är den mycket gamla hansestaden som kallades ”Hansans drottning”. Medeltidskänslan, byggnader i tegelgotik samt historiska och kulturella sevärdheter gör den här staden till ett fantastiskt resmål.  Du tar dig enkelt till Lübeck med färja från Göteborg till Kiel eller Trelleborg till Rostock, och tar du med dig bilen kan du utforska Lübeck med omnejd.

 

Den gamla stadskärnan omges av vatten och har sju torn och en 1000-årig historia.  Holstentor, en av Lübecks fyra ursprungliga stadsportar, byggdes främst som en symbol för stadens makt och rikedom. Mariakyrkan har världens högsta tegelvalv, och alldeles intill den ligger det moderna MuK – konsert- och kongresshuset där Schleswig-Holstein Musik Festival äger rum. Med sina ovanliga murar och små torn har Lübecks rådhus sedan år 1226 varit en viktig och ståtlig byggnad för Lübeck.  Lübeck är känt för sina Nobelprisvinnare. Både Willy Brandt, Günter Grass och Thomas Mann kommer från staden. På Europeiska Hansamuseet kan du lära dig mer om Hansans historia genom en interaktiv utställning och sedan ta en kopp kaffe i museets ”Café Fräulei Brömse”.  På Drägerhaus-museet kan du se verk av välkända konstnärer som Edvard Munch, som bodde i Lübeck under tidiga 1900-talet. Museet ligger i en 1700-talsbyggnad som är en av de vackraste i hela norra Tyskland. Beundra de sex historiska Salzspeicher-tegelbyggnaderna längs floden Trave alldeles intill Holstentor. De byggdes på 1500- till 1700-talet och användes till att förvara salt som man bröt i närheten av Lüneburg och fraktade till Lübeck via Stecknitz-kanalen.

 

Lübeck är känt världen över för sin goda marsipan. På Niedereggers kan du se hur marsipanen tillverkas och köpa med dig marsipan till familj och vänner. Mer sötsaker hittar du om du besöker Lübecker Bonbon Manufaktur, där alla sötsakerna tillverkas för hand av naturliga ingredienser. I Lübeck kan du shoppa både exklusivt och billigt! På Hüxstrasse hittar du de lite lyxigare butikerna, och vill du besöka ett klassiskt varuhus ska du bege dig till Königstrasse, Holstenstrasse eller Mühlenstrasse. På Fleischhauerstasse och Wahmstrasse kan du strosa omkring på kullerstensgatorna, stanna till på de charmiga caféerna och restaurangerna och insupa atmosfären på denna vackra plats.  Även om Lübeck är känt för sin kultur och historia har staden även ett livligt nöjesliv med många tavernor, barer och nattklubbar som vaknar till liv när solen går ner.

 

Letar du efter något roligt för hela familjen?  Då får ni inte missa Hansapark.  Det maritima nöjesfältet i Sierksdorf nära Lübeck har fantastiska karuseller, attraktioner och äventyr för hela familjen.  Museum für Puppenteather (Dockteatermuseum) består av fem sammanlänkande historiska korsvirkeshus som presenterar en av världens största samlingar av teaterdockor, scener, rekvisita och affischer från tre århundraden och från alla världens hörn. 

 

Lübeck – väntar på dig!

Lübeck i norra Tyskland är den mycket gamla hansestaden som kallades ”Hansans drottning”. Medeltidskänslan, byggnader i tegelgotik samt historiska och kulturella sevärdheter gör den här staden till ett fantastiskt resmål.  Du tar dig enkelt till Lübeck med färja från Göteborg till Kiel eller Trelleborg till Rostock, och tar du med dig bilen kan du utforska Lübeck med omnejd.

 

Den gamla stadskärnan omges av vatten och har sju torn och en 1000-årig historia.  Holstentor, en av Lübecks fyra ursprungliga stadsportar, byggdes främst som en symbol för stadens makt och rikedom. Mariakyrkan har världens högsta tegelvalv, och alldeles intill den ligger...

Läs mer Läs mindre
Avgång
Retur

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.