Norge med färja för en annorlunda resa!

Välkommen till världens vackraste vägar!

 

Du vet att vi älskar en bilsemester! Vi vet att du älskar en bilsemester! Och även om Europa i sin helhet, från Irland i väst till Lettland i öst, erbjuder flera otroliga natursköna turer genom alla typer av terräng är Norge svårt att slå när det gäller bilsemestrar att drömma om. Du kan göra dem på två hjul eller fyra ...  och allt är kartlagt och klart för dig.

 

Norge har inte mindre än 18 prisbelönta natursköna vägar att rekommendera. De är landets vackraste vägar, med totalt 2 136 km längs kust och landsbygd, landskap och hav, fantastiska panoramautsikter och hisnande vyer. Längs vägen har norrmännen varit vänliga nog att bygga in arkitektoniska inslag som maximerar utsiktsmöjligheterna – plattformar som trotsar tyngdlagen och broar över spektakulära vattenfall. Och på tal om vattenfall: pauser är en viktig del av varje episk bilsemester, och vi tror att du kommer att bli imponerad av rastplatserna här, många kompletta med designerfaciliteter.

 

Konstinstallationer är en fantastisk del av norska bilsemestrar och omsluter dig i naturupplevelsen på nya och häpnadsväckande sätt.

 

Vår favorit bland de natursköna vägarna – och även National Geographics (”En av de 101 mest natursköna bilvägarna i världen”) – är Kystriksveien. Denna 650 km långa kustväg tar dig längs Helgelandskusten via intressanta avstickare som Rørviks kustmuseum och Norges geologiska nationalmonument, den röda ön Leka. Om du kör från söder till norr börjar den här vackra sträckan i Steinkjer, som ligger i Trøndelag. När vägen tar slut hamnar du i Bodø strax norr om polcirkeln. Det här är midnattssolens land och Nordlands lilla ”huvudstad” med ett kulturcenter i Kulturkvartalet Stormen som är väl värt ett besök. Bodø är också 2024:s europeiska kulturhuvudstad, så nu är ett bra tillfälle att åka!

 

Längs den här sträckan hittar du även Norges mest kända landmärke Torghatten: ett berg med ett hål rakt igenom! Eller så finns det 6 500 öar att utforska, många kompletta med rödmålade fiskebyar, i Vegaöarnas skärgård som har en plats på UNESCO:s världsarvslista.

 

Om att se norrsken finns med på din önskelista när du reser till Norge bör Tromsø vara din främsta destination. Självklart finns det inga garantier för att få se ”skenet”, men om du tar dig till hjärtat av norrskenszonen någon gång mellan september och april så är chanserna som bäst. Tromsø har också flest barer och restauranger per capita i landet.

 

Det är mer än Oslo – även om vi vet att den här huvudstaden erbjuder sina besökare ett lika fantastiskt välkomnande. Denna moderna stad fortsätter att utvecklas – vilket syns tydligt i den föränderliga stadssilhuetten – och det finns alltid något nytt att upptäcka. Oslo har en avslappnad atmosfär och närhet till naturen. Skogen är aldrig långt borta – eller så kan du höja pulsen med lite ziplining eller skidåkning. Och om du inte trodde att Oslo var något för foodies så ska du tänka om. Oslo som matstad är på uppgång, och det finns mycket att upptäcka med helt nya menyer som inkorporerar allt från street food till gourmetmat.

 

Som de säger i Norge – skål!

Välkommen till världens vackraste vägar!

 

Du vet att vi älskar en bilsemester! Vi vet att du älskar en bilsemester! Och även om Europa i sin helhet, från Irland i väst till Lettland i öst, erbjuder flera otroliga natursköna turer genom alla typer av terräng är Norge svårt att slå när det gäller bilsemestrar att drömma om. Du kan göra dem...

Läs mer Läs mindre

Välj din rutt via Sverige...

Njut av en resa till Norge

Från 629 kr /Bil+1

Hamnplatser

Stena Line har två terminaler i Göteborg, en för resenärer till Kiel i Tyskland och en terminal för resenärer som ska till Frederikshamn i Danmark. Danmarksterminalen ligger längre österut vid Göta älv nära Masthugget distrikt. Terminalen är välskyltad från E6 och kan även nås med spårvagn.

 

Vid avgångar utanför terminalens öppettider eller avgångar med Stena Vinga måste alla passagerare få plats i fordonet. Att gå ombord som fotpassagerare är inte möjligt på dessa avgångar. 

 

Sommaröppettider (till den 14 augusti):

Alla dagar 06:45 – 20:15

 

Öppettider från den 15 augusti:

söndag – måndag: 06:30 – 18:30

tisdag – fredag: 07:30 – 18:30

lördag: 07:30 – 15:00

Hamnen i Trelleborg är den sydligaste i Sverige och är känd som porten mellan Skandinavien och Centraleuropa. Det är lätt att ta sig till fots från centrala Trelleborg eller med buss, tåg eller bil.

Valda destinationer

Välj din rutt via Sverige...

Njut av en resa till Norge

Från 629 kr /Bil+1

Avgång
Retur

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.